Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

θα ρθει καιρός...


Θα ρθει καιρός
που τα μάτια ενός παιδιού
θα μπορούν να σκοτώσουν το άδικο
Θα ρθει καιρός
που τα παιδικά βλέμματα
θα είναι πιο ισχυρά από τις τιμωρίες των δικαστών
και τότε φυλάξου
εσύ που στη χούφτα σου κρύβεις το ψωμί τους
Θα ρθει καιρός
που η δύναμη θα μετριέται με την καθαρότητα της ματιάς
είμαι σίγουρη.
hana

4 σχόλια:

  1. Δεν είμαι σίγουρη ...
    απλά
    το ελπίζω.

    καλημέρα hana μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα μου κάποτε θα αποδίδεται έτσι η δικαιοσύνη. Ίσως τότε να έχουν ανακαλυφθεί και άλλες διαστάσεις και όλος ο κόσμος θα λειτουργεί και θα διοικείται από ένα άλλο σύστημα που εμείς τώρα αδυνατούμε να φανταστούμε.
      να είσαι καλά
      Καλημέρα και για σένα!!!
      :)

      Διαγραφή
  2. Γιάννα μου...πόσα πολλα βλέπουν τα μάτια μας πλέον...πόσες άδικες καθημερινές σκηνές...πόσα παιδιά δεν έχουν τα αυτονόητα και πόσοι γονείς πονανε που δε μπορούν να τους τα προσφέρουν...και τί κάνουμε Γιάννα μου απ'το να παρατηρούμε και να προσφέρουμε περιστασιακά ψύχουλα, ποιήματα, προβλήματισμούς...και να λέμε μη χειρότερα;;;γιατί γαμώτο διστάζουμε να ξεσηκωθούμε;;;τόσο αποκαρδιωμένοι είμαστε;;;τόσο ανίκανοι;;; τόσο αποχαυνωμένοι;;;λυπάμαι φιλενάδα...βαθιά.ας γινόταν καθε λέξη απ'τα γραπτά σου, σα σε θαύμα, πραγματικότητα κι ας γινόταν τα ψύχουλα, ομπρέλα να καλύψει όλες τις ανάγκες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρξει όραμα, Αθανασία μου, ίσως... Για όλα χρειάζεται στόχος. Χωρίς στόχο δεν υπάρχει κίνηση αλλά στασιμότητα. Και για να υπάρξει στόχος πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Και για να υπάρξει εμπιστοσύνη στο μέλλον πρέπει να γίνει φιλτράρισμα του παρελθόντος και να μπουν θεμέλια το παρόν. Και για να μπουν τα γερά θεμέλια στο παρόν πρέπει να υπάρχουν τα σωστά υλικά.
      Αυτά αναζητούμε...

      Διαγραφή